33 elever praktiserade i England genom tvåårigt projekt

I våras avslutade Jämtlands Gymnasium ett tvåårigt utlandsprojekt som lett till att 33 elever från Handels- och administrationsprogrammet, Hantverksprogrammet, Hotell- och turismprogrammet samt Restaurang- och livsmedelsprogrammet genomfört praktik i England under tre till fem veckor.

Projektet genomfördes med en organisation i Plymouth, England, som förmedlar praktikplatser inom dess omfattande nätverk inom relaterade sektorer.

Projektet syftade till att utveckla deltagarnas servicekänsla, yrkeskunnande och anställningsbarhet i en allt mer internationell värld.

”Jag växte som person, ju mer tiden gick desto mer vågade jag prata och öppna mig”,  berättar Natalie Eriksson som läser till Hår- och makeupstylist på Hantverksprogrammet.

Natalie och hennes klasskompis Ronja Andersson praktiserade på en skönhetssalong i Plymouth under tre veckor.

”Det var kul att få chansen att se hur de jobbar i ett annat land”, säger Ronja.

Projektet finansierades med EU-medel via Leonardo da Vinci-programmet och Jämtlands Gymnasium har ansökt om att få fortsätta med projektet under en ny tvåårsperiod. I slutskedet av projektet fick projektet en till partner i form av en femstjärnigt hotell i Bad Gastein, Österrike.

Här delar Natalie och Ronja med sig av deras bilder: