”Det här är kanon – att få inspiration!” – intervju från Undersköterskans dag

Ja, så säger Lena Leek-Sefastsson som var en av över 200 personer på Undersköterskans dag som genomfördes under torsdagen på Jämtlands Gymnasium Palmcrantz.

Sveriges Radio fanns på plats tillsammans med yrkesverksamma undersköterskor från Berg, Bräcke, Krokom, Landstinget, Ragunda, Strömsund och Östersund, samt elever från vård- och omsorgsprogrammet på Jämtlands Gymnasium Wargentin och Jämtlands Vux.

Leif Landin intervjuade först Anders Åreng som är ordförande i det lokala vård- och omsorgscollege som Jämtlands Gymnasium och Jämtlands Vux är en viktig del av. Anders berättade att det i hela landet kommer att behövas 200 000 undersköterskor i framtiden.

”Det är klart att man vill ha högre lön!” fortsatte Lena Leek-Sefastsson intervjun med. Lena jobbar som undersköterska på demensboendet i Pilgrimstad. Hon berättar att hon jobbat som undersköterska i sexton år och är intresserad av att jobba med människor och att ge service.

Du hittar båda intervjuerna från 1:34:51 in i programmet på länken nedan.

Ett stort tack till elever på Jämtlands Gymnasiums Hotell- och turismprogram för samordningen av servicen runt Undersköterskans dag!