Fyrvalla först ut att certifieras som Motorbranschcollege

Välkommen att närvara den 4 september kl. 12.30-14.00 då Jämtlands Gymnasium Fyrvalla certifieras som Motorbranschcollege av Motorbranschens Yrkesnämnd MYN.

Jämtlands Gymnasium Fyrvallas fordonstekniska utbildning är först ut i landet med att certifiera sig som Motorbranschcollege av Motorbranschens Yrkesnämnd MYN. Det kommer att firas med en certifieringsceremoni den 4 september. Certifieringen visar att skolan uppfyller sex kriterier som säkerställer utbildningens kvalitet gentemot motorbranschens krav.

Motorbranschcollege syftar till att långsiktigt stärka och utveckla den fordonstekniska gymnasieutbildningen för att tillgodose det kompetensbehov som råder inom motorbranschen. Under 2017 har Jämtlands Gymnasium Fyrvalla varit en av fyra pilotskolor och klarat certifieringen.

”Genom Motorbranschcollege vill vi förbättra matchningen mellan utbildning och arbetsmarknadens behov samt öka intresset för branschens utbildningar. Vi vill med certifieringen lyfta skolor som har en god kvalitet på sin utbildning och det har Fyrvalla”, säger Caj Luoma, chef för utbildning och kompetensförsörjning på Transportföretagen.

”Motorbranschen är en framtidsbransch med moderna verkstäder. Den tekniska utvecklingen inom branschen ställer nya krav på branschens utbildningar och här fyller Motorbranschcollege och arbetet med att kvalitetssäkra utbildningarna en mycket viktig roll”, säger Lina Skoglund, Arbetslivsenheten, IF Metall.