Marika får Wångens ungdomsstipendium och blir ny Wångenkusk

wangen_marika-eriksson

Marika Eriksson, 22 år gammal, får nyinstiftade Wångens ungdomsstipendium. Samtidigt blir hon ny Wångenkusk från och med januari 2016. Stipendiet på 28 000 kronor över tre år ska användas till kompetensutveckling. Marika arbetar idag hos proffstränare Joakim Lövgren, Jägersro, och är bördig från Vemdalen.

Wångens nya ungdomsstipendium ska ses som en möjlighet för före detta elever och studenter att vidareutbilda sig inom hästyrket. Stipendiesumman på 28 000 kronor fördelas över tre år. I samband med att Marika tilldelas stipendiet så blir hon också ny Wångenkusk.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna presentera Marika som vår nya samarbetspartner bland unga travkuskar. Vår satsning på en Wångenkusk ska ses som ett sätt att stötta hennes fortsatta karriär samtidigt som vi får en finfin representant som kan förknippas med våra utbildningar, säger Ronney Wickzell, marknadschef på travsportens riksanläggning Wången.

Konceptet med en Wångenkusk infördes i juni 2013 när lärlingen Daniel Wäjersten fick ikläda sig rollen som den första Wångenkusken med en ny kördress i Wångens färger. När Marika Eriksson nu tar över så får hon också en helt ny kördress.

– Jag är tacksam över stipendiet och mycket stolt över att få representera min skola. Mina ambitioner är att fortsatta utvecklas som både kusk och ryttare med fler styrningar och uppsittningar samtidigt som jag fortsätter mitt arbete som hästskötare, säger Marika Eriksson.