Teknikelever vidare till final i Design Open

designopen

Olle Björkebaum och Emma Reihammar från TE13a samt Emma Lagesson och Johan Sundström från TE14c på Teknikprogrammet, inriktning Design och produktutveckling har i år blivit nominerade till prispallen i tävlingen Design Open 2015. Tävlingen anordnas av Mittuniversitetet och Design i Västernorrland. Detta år i samarbete med Energikontoret.

Uppgiften i år handlade om att ta vara på spillvärmen från serverhallar. Emma och Olles bidrag är en uppvärmd glaspyramid där man kan skapa olika temperaturzoner för odling med mera. Emma och Johans förslag är att med värmen skapa en insektsfabrik som ska lösa matförsörjningen i framtiden. De har tävlat mot gymnasieelever från Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Dalarna, Gävleborg och Jämtlands län. Vem som vinner vet vi ännu inte men de blir alltså minst 2:a och 3:a. De får dela på prissummorna 3000, 5000 eller 10000:-

Prisutdelning kommer att ske torsdagen den 17:e mars mellan kl 13:00 och 15:00. Prisutdelningen sker på Mittuniversitetet i Sundsvall och är öppen för allmänheten. Alla bidrag kommer även senare under våren att visas digitalt på www.designopen.se.

Eleverna på bilden från vänster till höger: Emma Lagesson, Johan Sundström, Emma Reihammar, Olle Björkebaum.

Kontakt:
Anders Frank, lärare Teknikprogrammet
tel till arbetsrum: 010-490 25 37

DesignOpen (1)