Bildesteter utsmyckar skidskytteområdet

biathlon14_small

Just nu förbereder eleverna i årskurs tre på Estetiska programmets inriktning Bild och formgivning, ESBIL12, sin utsmyckning av skidskytteområdet under världscuppremiären i Biathlon den 30 november – 7 december.

Premiären av den nya nationalarenan kommer att utsmyckas med ett antal monomentalskulpturer, mindre skulpturer och ett antal större målningar utomhus. Dessa kommer också att ljudsättas i samarbete med Radio Rix. Runt den 26 november kommer eleverna att påbörja monteringen av 6-8 målningar på vajrar fyra meter upp i luften mellan två träd vid den blå porten. Målningarna kommer att vara av storleken 120×80 cm. Två skulpturer på ca 3-3,5 meter kommer att finnas med, en i markfrigolit och en i papier maché samt en lite mindre skulptur som byggs på en kub och byggfogspray.

För andra året i rad medverkar även deras lärare Lennart Samor genom att ställa ut sin konst i VIP loungen samt målningar på Scandic city, Scandic syd, HotellEtt och Clarion Grand hotel. Lennart Samor gör, liksom i fjol, det officiella konstverket för Biathlon som säljs som ett fåtal gjorda litiografier.