Bli din egen chef i sommar!

sle

Sommarlovsentreprenörer 2016

Vill du vara din egen chef? Vill du sätta ramarna för ditt eget jobb? Vill du tjäna pengar? Gillar du en utmaning?

Sommarlovsentreprenör är din chans! Har du har rätt ålder för att söka kommunalt sommarjobb så kan du, själv eller tillsammans med kamrater, i stället driva något eget under sommaren.

Som Sommarlovsentreprenör får du stöd att komma igång, utveckla dina idéer och support att genomföra ”din grej”. Du kommer att lära dig massor om företagsamhet och entreprenörskap på ett garanterat roligt sätt.

I programmet ingår:

  • Startaktivitet under vårterminen
  • En veckas kick off med duktiga inspiratörer som hjälper dig att skapa en bra plattform för din verksamhet.
  • Handledare som följer dig och dina kompisar på vägen.
  • Nätverk och mentorer som hjälper dig att lyckas.
  • Startpeng, 2000 kr/person
  • Avslutningsaktivitet

Skapa ditt eget sommarjobb helt enkelt!

Sommarlovsentreprenörerna genomförs av handledare från Jämtlands Gymnasiums ekonomer, och sträcker sig över 4 sommarveckor. Ert företag kommer att få en egen coach, en ungdomshandledare som själv drivit Sommarlovsföretag, i bakgrunden finns en huvudhandledare som stöd. Huvudhandledarna är lärare eller annan vuxen med god erfarenhet av företagsamhet. Varje företag skall även ha en rådgivare ute i arbetslivet.

Första veckan är en introduktionsvecka där du får lära dig grunderna i företagande, sedan driver du tillsammans med några kamrater ditt företag. Efter projekttiden väljer ni att lägga ner ert företag, eller fortsätta på egen hand.

Du får ingen lön, men ett startbidrag på 2000kr/deltagare och fri tillgång till datorer, telefon och kopiator. Ert kontor har ni i Ekonomernas hus på Campus.

Programmet börjar måndagen den 13:e juni klockan 09.00 i hus N, Campus Östersund (Ekonomerna hus). Ansökan är öppen måndag 22feb-söndag 13 mars under feriepraktik på www.ostersund.se.

Frågor? Ring 073-048 85 75, maila tomas.hjelm@jgy.se eller gå in på www.sommarlovsentreprenor.se

j!_ligg_sv   o