Droskor, lösa hästar och hovslagare i Kungsträdgården

wångenLös häst, hovslagare och hästsnack. Flyinge, Strömsholm och Wången besöker Kungsträdgården den 18:e maj tillsammans med ATG och fyller parken med hästar.

I Sverige finns det tre riksanläggningar för hästnäringen och deras huvuduppgift är att utbilda morgondagens arbetskraft. Den 18:e maj kommer alla tre, Wången från Jämtland, Strömsholm från Västmanland och Flyinge från Skåne, till Stockholm och Kungsträdgården, för att visa upp sina verksamheter.
– Hästar är fantastiska och det vi vill förmedla även denna dag. Att ha hästen nära är ett härligt sätt att få kontakt med djur och natur men för att arbeta professionellt i hästnäringen så behövs gedigen utbildning och det kan vi på Riksanläggningarna erbjuda, säger Malin Gustafsson, kommunikatör från Strömsholm.

I Kungsträdgården kommer alla tre anläggningar att visa upp bitar ut sina utbildningar. Flyinge har med sig sin lärare Bo Jenå som också är förbundskapten i dressyr. Bo kommer att visa frihetsdressyr på högsta nivå och släppa hästen Don Chamero lös. Detta för att visa hur viktigt arbetet på marken är för att lyckas som hästutbildare.

Wången har med sig sina hovslagare som ska visa smide, det är lättare sagt än gjort!
Strömsholm har med sig fantastiska Strömsholmsvagnen vars tre hästar drar besökarna runt Kungsträdgården. Strömsholmseleverna kör.
På eftermiddagen kommer det bli hästsnack med en panel elever.

Hela dagen får du chansen att ställa dina hästfrågor till riksanläggningarna testa gärna, riksanläggningarna är experter!

– På det här sättet hoppas vi på att fler unga får upp ögonen för hur roligt det är att hålla på med hästar och att det faktiskt lönar sig att utbilda sig. I hästbranschen finns 28 000 arbetstillfällen, säger Anna Nyström som är marknadsansvarig på Flyinge.

Klockan 11.00 börjar aktiviteterna i Kungsträdgården och de avslutas klockan 17.00.