En hälsning från England

natalie_small

Just nu är fem av Jämtlands Gymnasiums elever på arbetsplatsförlagt lärande (APL) i Plymouth, England.

Natalie Eriksson och Ylva Lindgren från Hantverksprogrammets inriktning Hår- och makeupstylist har under tre veckor praktiserat på varsin skönhetssalong.

Från Handels- och administrationsprogrammet har Johanna Gustafsson, Olivia Nyberg och Silvija Seredyte precis anlänt för att under tre veckor praktisera på ett akvarium (Johanna) och ett varuhus (Olivia och Silvija).

APL:en är en del i ett projekt Jämtlands Gymnasium har tillsammans med en engelsk praktikförmedlare. Förutom att förmedla praktikplatser förser de även eleverna med värdfamiljer att bo i. Projektet syftar till att utveckla elevernas servicekänsla och förmåga att bemöta gäster/kunder oavsett kulturell bakgrund, förbättra elevernas språkkunskaper och känna sig trygga att använda andra språk i sin yrkesroll, lära eleverna nya metoder och kompetenser inom den egna specialiseringen och därigenom utvecklas i yrkesrollen, öka elevernas anställningsbarhet, både internationellt och nationellt samt att hjälpa eleverna växa som individer och öka självförtroendet inför framtida utmaningar.