Utbilda dig nu och få jobb när det vänder!

2025 tar det fart igen och då behövs byggarbetare på Sveriges

hetaste arbetsmarknad!

Lågkonjunktur är bästa tillfället för att utbilda sig

Bygg- och anläggningsbranschen beräknas enligt Arbetsförmedlingen ha behov av 100 000 personer 2024 och 2025. Samtidigt uppger nio av tio byggföretag att de kommer att få svårt att rekrytera. Svårast att få tag på är utbildade hantverkare som golvläggare, murare, väg- och anläggningsarbetare m fl.

Pensionsavgångar och byggplaner

Det kommer att krävas tusentals nya byggarbetare för att täcka upp för de pensionsavgångar som väntar under de närmaste åren. Resultatet blir att byggföretagen kommer att stå utan yrkeskunnigt folk när konjunkturen vänder. Om du utbildar dig nu kommer du med stor sannolikhet att få jobb efter utbildningen.

Byggboom väntar norra Sverige

Den stora tillväxten spås ske i våra regioner inom de närmaste åren. Den höga koncentrationen av förnybar energi i norra Sverige och i Jämtland Härjedalen ökar intresset för att flytta näringsverksamhet till vår landsända. Ingen vill vara fossilberoende. Det kommer att kräva fler bostäder, hotell, skolor, äldreboenden, m.m. Den stora byggboomen väntar och du kan bli en del av den. Miljardsatsningar görs redan i Luleå, Skellefteå, Ö-vik, Åsele, Långsele, Ånge, Sundsvall, Gävle, Borlänge och är på gång även här i länet.


Karriärväxla på Jämtlands Vux

Jämtlands Vux erbjuder komvuxutbildningar i Östersund inom bygg med inriktningar såsom träarbetare, golvläggare, murare, betongarbetare, plattsättare samt målare. Du läser teori på skolan och utför praktik hos ett bygg- och anläggningsföretag.


Våra utbildningar med inriktning mot husbyggnad har en kvalitetsmärkning och är branschrekommenderad av Byggbranschens yrkesnämnd, BYN.

Kommande utbildningsstarter är 18 mars, ansök senast 3 mars.

Välkommen med din ansökan till utbildning!

Läs mer på www.jgy.se/vux eller kontakta ditt Lärcentrum för ansökan.

Har du frågor? Kontakta vår utbildningssamordnare på telefonnr: 010-490 26 32