Gymnast som övar

NIU Kvinnlig artistisk gymnastik

Vill du kombinera en elitsatsning inom Kvinnlig artistisk gymnastik med studier är NIU gymnastik en möjlighet att få ut det bästa av två världar. NIU är en förkortning av Nationellt Godkänd Idrottsutbildning och är till för dig som vill kombinera en elitsatsning inom idrott. Tillsammans med Jämtlands Gymnasium bedriver Östersundsgymnasterna Nationellt Godkänd Idrottsutbildning (NIU) i Kvinnlig artistisk gymnastik.

Träning

Du tränar flera förmiddagar i veckan under skoltid och får återkommande särskilda träningsveckor under läsåret. Träningen är både fysisk och mental. Du läser någon av de nationella programmen Naturvetenskap, Samhällsvetenskap, Ekonomi eller Barn- och fritid.

 

Träningen under skoltid sker fyra förmiddagar i veckan. Kvällar och helger tränar du med Östersundsgymnasternas juniorer och seniorer med din NIU tränare och föreningens tränare. Det spelar ingen roll vilken förening du tillhör och tävlar för.

Gymnastikhall

Träningsarena

All gymnastikträning sker i Östersund Arena, en av Sveriges modernaste gymnastikhallar. Gör gärna ett digitalt besök via den här länken https://360.ostersund.se/ostersundarena/ Du får också gymkort på Östersunds största gymkedja och fri tillgång till Storsjöbadet.

 

Vi ger dig möjligheten- om du tar vara på den så kan du utvecklas, ha kul och komma långt! För att nå dina mål och drömmar tror vi att det är några saker som skapar framgång:

 

  • Driv och ambition- Mycket jobb men också roligt jobb!
  • Social gemenskap- Att må bra, känna gemenskap och att få vara en del av föreningen Östersundsgymnasterna.
  • Tränare- Att ha flera tränare berikar och hjälper dig med olika delar i din satsning.
  • Styrke-, rörlighetstester och checkpoints- Viktigt för att se din utveckling.
  • Tränings och tävlingsplanering- Vi gör individuella träningsupplägg för varje gymnast.

Transport

Arenan ligger ca 2,5 km från skolan. Det finns busshållplats precis utanför Östersund Arena. Elever som är skriven i kommuner i Jämtland/Härjedalen (utom Strömsunds Kommun) får ett busskort av kommunen. Elever som EJ är skriven i dessa kommuner får ett erbjudande av skolan att köpa ett busskort för reducerat pris. Eleverna tar sig själva till träningarna på morgonen och därefter till skolan.

Boende

Vårdnadshavare ansvarar själva för att hitta boende medan föreningen och skolan hjälper till så gott dom kan med detta. Läs gärna mer här Flytta till Östersund.

Vi som arbetar med NIU

Ingeborg Israelsson
Sportchef NIU
ingeborg.israelsson@jgy.se
010-490 24 09

 

My Lindskog Andersson
Kontaktperson i föreningen
andersson.my@gmail.com
Mer information finner du på www.ostersundsgymnasterna.se

Anja Andersson