HT och RL på #LUST14 – dag 2

Leif_Åsa_besk

Även dag två av #LUST14 genomfördes med framgång!

Att på nära håll se och vara delaktig i ett väloljat maskineri som rullar är en häftig upplevelse. Att producera och servera 2800 smörgåsar, dito mängd lunchbröd, bakverk samt 2500 sallader och toppa detta med 7700 koppar kaffe kräver professionalitet. När allt dessutom utförs under stor noggrannhet, med disciplin och glädje så måste man känna den största stolthet och respekt för såväl våra elever som för alla de skrån som hotell-, restaurang- och turismbranschen representerar.

Event handlar inte bara om att finnas tillhands, möta besökare och vara glad. Alla som någon gång varit delaktiga i ett större event vet också att det krävs väldigt mycket arbete. Nyckeln till framgång ligger dels i ett välplanerat förarbete så väl som ett välorganiserat genomförande med massor av hårt slit. Ofta sker saker under stor tidspress och även med en massa sköna skratt och oväntade tokigheter. För oavsett hur mycket man förbereder och dubbelkollar så kan man vara helt säker på att det alltid sker ting som inte var planerade.

Trolla med knäna och hantera plötsliga förändringar är ett normaltillstånd inom eventvärlden. Det är nog just mixen av ovan som gör arbetet med event väldigt speciellt. Varje individ har ofta ett stort eget ansvar för att lösa uppgifter och situationer efter eget huvud. Var och en som är delaktig måste hela tiden själv söka lösningar på saker som sker. De ständiga förändringarna ställer stora krav på gruppens förmåga att kommunicera. Allt detta tillsammans skapar en energi och en teamkänsla som är väldigt häftig!

Vi som lärare på Hotell- och turismprogrammet samt Restaurang- och livsmedelsprogrammet höjer på hatten och tackar alla elever som varit delaktiga i #LUST14 för era insatser och ert stora engagemang samt önskar er alla ett riktigt skönt höstlov!
// Lärarna på HT/RL