HT på världscuppremiären i skidskytte

I söndags gick startskottet för Världscupen i skidskytte här i Östersund. Självklart fanns Hotell- och turismprogrammet på plats. Under hela världscupveckan kommer elever från programmet att finnas med och agera publikvärdar samt att servera gäster i VIP-tältet. I rollen som publikvärd välkomnar man besökare vid insläppet till läktaren, scannar biljetter, svarar på frågor och finns tillhands.

För elever på Hotell- och turismprogrammet så är december månad en period när man är mindre i skolan än under en vanlig skolveckor. Under december så deltar elever dels under skidskyttet och dels på Jamtli julmarknad samt vid julbordet på restaurant Hov. För oss på Hotell- och turismprogrammet känns det givet att finnas med på event när möjlighet ges. Det är i mötet med gäster som eleverna kan utöva värdskap och omsätta teori till praktik. Att vara ute på olika event och att göra praktik på skilda hotell- och turismföretag är en stor del av utbildningen på Hotell- och turismprogarmmet.

Till veckan så hålls programdagar inom Jämtlands Gymnasium och om du går i åk 9 och är nyfiken på att få veta mer om utbildningen på Hotell- och turismprogrammet så är du välkommen till Palmcrantzs 3 eller 4 december.

Turism- och besöksnäringen är en bransch på tillväxt i såväl världen som i Jämtland/Härjedalen. Genom tydliga och aktiva satsningar så har Jämtland med framgång genomfört flera större evenemang. VM i Åre 2007, VM i Östersund 2008 samt årligen återkommande Worldcup tävlingar inom såväl skidor som biathlon för att nämna några. I januari 2015 gör ett nytt event entré och Östersund står då värd för en av deltävlingarna i melodifestivalen. 2019 kommer Åre och Östersund att återigen att arrangera för VM i Biathlon i Östersund samt VM i skidor i Åre. Besöksnäringen har och kommer att ha en viktig roll för utvecklingen av turismen i hela regionen.

Lärare på Hotell- och turismprogrammet
Gn. Jessica Milkéwitz