Intresset är stort för Outdoor Bräcke – snart har 1000 personer provat

Outdoor 1 sept 3

Alldeles bredvid Jämtlands Vux och Jämtlands Gymnasium Bräcke ligger den nybyggda och häftiga friluftsanläggningen Outdoor Bräcke som är byggd av Bräcke Sportklubb.

Anläggningen rymmer massor av aktiviteter; basket, beachvolleyboll, bollgolf, brännboll, fotboll, fotbollstennis, frisbeegolf, hinderbana, hopprep, innebandy, kärleksstigen, pingis, speedminton, tennis, terrängbanor samt ett utegym.

Där finns även grillar, sittplatser, vatten och vindskydd.

– Detta är drömmen för mig som idrottslärare! Jag har bokat in alla mina klasser på Outdoor fram till sista oktober, säger Rebecca Braun som är idrottslärare vid Jämtlands Gymnasium Bräcke. Rebecca är även den som tar emot bokningar från skolor på vardagstid via e-post: outdoor.bracke@zonline.se

1 MBInbjudan och information

– Vi var uppe och hade friluftsdag på Outdoor Bräcke med hela högstadiet och anläggningen sysselsatte alla eleverna och det var inte ens trångt. Vi bygger nog ett litet förråd där vi kan ha lite bollar och sätter dit, säger Seved Hallerström som är rektor för Bräcke Skola.

Anläggningen har provats eller är bokad av:
– Bräcke Skola, högstadiet
– Jämtlands Gymnasium Wargentin, Barn- och fritidsprogrammet
– Jämtlands Vux och Jämtlands Gymnasium Bräcke, personalträning
– Jämtlands Vux Österängen, Grundläggande vux
– Jämtlands Vux Österängen, Särvux
– Jämtlands Gymnasium Bräcke, Hantverksprogrammet
– Jämtlands Gymnasium Bräcke, El- och energiprogrammet
– Jämtlands Gymnasiuim Bräcke, Bygg- och anläggningsprogrammet
– Jämtlands Gymnasium Bräcke, Introduktionsprogrammen
– Jämtlands Gymnasium Palmcrantz, Gymnasiesärskolans nationella program
– Jämtlands Gymnasium Palmcrantz, Gymnasiesärskolan övriga program

Samarbetet med Jämtlands Gymnasium har bestått i att elprogrammet hjälpte till att elsanera ett gammalt sekretariat, byggeleverna gjorde vindskydden och maskinförarelever hyvlade även planen en gång. Monica Sandström som är JGY:s områdeschef, är till vardags även ordförande i Bräcke SK Basket och den i Bräcke Sportklubb som ansvarat för hela byggnationen/projektet och sökande av pengar tillsammans med ordförande i Motionssektionen Camilla Bruman. Lasse Kennartsson, tidigare matte- och datalärare vid Jämtlands Vux har använt sina ingenjörskunskaper och gjort olika situationsritningar till Outdoor.

– Det känns så härligt att vi gick i mål och kunde ha invigningen i mitten av augusti. Vi hälsar flera skolor välkommen att prova. Anläggningen passar för mer och mindre fysiskt aktiv verksamhet och även för mentors-, frilufts- och personaldagar, hälsar Monica Sandström.