Mohammad Yasin tilldelas Rotarys ungdomsstipendium 2018

Mohammad Yasin Ghanbari vid Teknikprogrammets årskurs ett har blivit tilldelad Östersunds södra Rotaryklubbs ungdomsstipendie 2018. Utanför lektionerna på Jämtlands Gymnasium Wargentin hjälper han andra elever med kurserna i matematik. Yasin brukar sitta både i skolan eller Östersund bibliotek på fredagarna efter skolan och hjälpa andra elever med matteuppgifter.

– Han är väldig bra på matte och kan hjälpa oss med alla våra frågor. Han hjälpte även till att förbereda kamrater inför högskoleprovet. När han är ledig och sitter i Lyan kommer alltid folk och frågar honom om mattuppgifter. Han besvarar frågorna med tålamod och på ett bra och vänligt sätt. Matte är hans grej och han dör för matte. Han har gjort att många av oss klarat mattekurserna som vi inte klarat annars, säger hans kompisar som har nominerat honom.

Yasin har väl uppfyllt Rotary Internationals motto, Service above self, att hjälpa andra utan att tänka på sig själv i första hand. Han har bidragit till att andra elever lyckats med sina studier, något som betyder mycket för deras framtid. Det är därför glädjande att ge stipendiet till någon som gjort gott i tysthet och med ödmjukhet, en vardagshjälte!