Öppet hus

Öppet hus på Wargentin och Fyrvalla

Tisdag den 22 november

För dig som går årskurs 9 kl.13:00-19:00

För allmänheten kl. 17:00-19:00

Träffa våra elever och lärare, lär dig mer om våra gymnasieprogram och se dig om i våra fina lokaler.

Välkommen till oss!

Kartor

68 KBKarta Wargentin 295 KBKarta Fyrvalla

Här hittar du mer information

På vår hemsida hittar du information om samtliga program som finns hos oss på Jämtlands Gymnasium. Där hittar du även poängplaner och exempel på hur scheman kan se ut på de olika programmen. Vill du se hur skolan ser ut i lugn och ro hemma? På hemsidan kan du göra en digital rundvandring.

Programfilmer på YouTube

På vår YouTube-kanal finns samtliga programfilmer och filmer som visar upp våra olika skolor inom förbundet. Där finns det även filmklipp från den digitala programdagen.

Facebook/Instagram

Följ oss gärna på våra sociala medier, sök på Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasium Wargentin

Jämtlands Gymnasium Wargentin med anor från 1847 är idag en av de största gymnasieskolorna i norra Sverige. Skolan ligger i centrala Östersund med närhet till stadens kommunikationer. Wargentin präglas av kreativitet, engagemang och tolerans i en miljö där varje enskild elev känner sitt eget värde och ser andras. Lokalerna erbjuder moderna, fräscha och estetiskt tilltalande mötesplatser för elever och personal.

Kärnverksamheten är lärande och skolan har ett brett utbud av utbildningar. Behöriga lärare är en självklarhet och personalen har hög kompetens med fokus på kunskap, delaktighet och trygghet. Elevhälsopersonalen arbetar tillsammans med lärarna för att främja en god lärande miljö.

Café Lyan som ligger vid huvudentrén är ett perfekt ställe att ta en fika och träffas på. I skolans hjärta finns ett välutrustat och modernt gymnasiebibliotek där elever kan studera och fördjupa sina kunskaper. Skollunchen serveras i en trivsam miljö där flera rätter erbjuds varje dag. Elever och personal tränar gratis i Sporthallens gym.

Behöver en elev särskilt stöd finns tillgång till bl.a. studiegårdar och specialpedagogisk kompetens. På Wargentin finns även Studion vars uppgift är att stödja och handleda elever som har någon slags utmaning i sin studiesituation. t.ex NPF. Detta är ett komplement till klassrumsundervisning med flexibla lösningar för att eleven ska få rätt förutsättningar.

Tillsammans skapar vi det bästa lärandet!

Jämtlands Gymnasium Fyrvalla

Vi huserar i lokaler på Fyrvallaområdet som är anpassade för teknikutbildningar inom bygg, fordon, industri, el, energi, VVS och fastighet. Samt på Furulund där vi har en körgård för transportinriktningen.

Skolan är ett tekniskt utbildningscentrum som saknar motstycke i Norrland. Utrustningsnivån är mycket hög med speciallab/verkstäder och ett för energiutbildning unikt kraftvärmeverk.

Jämtlands Gymnasium Fyrvalla har upparbetat ett nära samarbete med ett stort antal branschföretag där eleverna ofta får jobb efter avslutat utbildning.