RL-elever på inspirationsföreläsning med stjärnkocken Marcus Samuelsson

1

Tisdagen den 25 augusti blev Restaurang- och livsmedelselever med inriktning kök i årskurs 2 och 3 speciellt inbjudna av Clarion Hotel Grand i Östersund för att lyssna på en inspirationsföreläsning av Marcus Samuelsson. Marcus är en av landets mest välkända kockar och har sin bas i New York där han driver restaurangen Red Rooster i Harlem på Manhattan. Han är även delägare i Kitchen & Table, ett restaurangkoncept som drivs tillsammans med Clarion Hotel i Sverige och Norge. Elever och lärare fick höra Marcus berättelse från det han kom till Sverige som adoptivbarn och hans resa som kock och vägen fram till framgångar som att ha arrangerat och lagat en statsmiddag för 400 personer hos president Obama i USA.

Lärare och elever tackar hotelldirektör Bibbi Högbom och Marcus för inbjudan.

Text: Lisa Skoog Dahlman och Elisabet Lindroth HT/RL
Foto:Helena Bovin, Nordic Choice Hotels

bibbimarcus

Hotelldirektör Bibbi Högbom och Marcus Samuelsson