Så söker du till Jämtlands Gymnasium

Under januari är det dags för elever i årskurs nio och på Introduktionsprogrammet att ansöka till gymnasiet.

Hur ansöker jag?
Det finns två sätt att söka till gymnasieskolan – via webben eller genom att fylla i en ansökningsblankett som skickas in via vanlig post. Ansökan ska alltid skickas till din hemkommun.

Ansökan via webben
Din ansökan gör du via webben i vårt system Dexter. Du kan logga in till sidan för gymnasie­valet här.

Går du i årskurs nio eller på ett Introduktionsprogram får du inloggningsuppgifter av din studie- och yrkesvägledare direkt efter jullovet.

Har du gjort studieuppehåll eller liknande och inte tillhör någon skola kan du maila gymnasieantagningen för att få inloggningsuppgifter eller kontakta den studie- och yrkesvägledare du tidigare hade kontakt med.

Webbansökan måste du göra senast midnatt den 3 februari. När du gjort dina val så sparar du din ansökan och skriver ut en kvittens.

Lämna den underskrivna kvittensen/ansökan till din studie- och yrkesvägledare som vidarebefordrar den till antagningskansliet.

Ansökan med blankett
Har du inte möjlighet att göra din ansökan via webben kan du använda ansökningsblanketten som finns här nedan. Lämna ansökan samt en kopia av ditt betyg till din studie- och yrkesvägledare, eller skicka in den direkt till antagningskansliet i din hemkommun.

Du som är skriven i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Åre eller Östersunds kommun skickar din ansökan till:

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

268 kBGymnasieansökan

 

Hur får jag veta mer?
Information om våra gymnasieprogram hittar du här. Vill du ha mer information om programmen eller din ansökan är du välkommen att kontakta oss, vända dig till din studie- och yrkesvägledare eller besöka http://gyantagningjamtland.se/

OBS! Sista ansökningsdag är 3 februari.

Välkommen med din ansökan!