Temadag Livsstil

På onsdag v. 6 har ni i åk.1 temadagen Livsstil. I temadagens inlämningsuppgift ska ni fördjupa er inom exempelvis doping, träning eller narkotika.

I biblioteket på Wargen skyltar vi med böcker på just dessa teman. Via våra databaser och länkar kan du också få tillgång till information.

Can.se är Centralförbundet för alkohol och narkotikaupplysning, de har till uppgift att sprida information om alkohol och andra droger. Här har du en stor källa till information om du väljer att fördjupa dig inom doping, alkohol eller narkotika.

Folkhälsomyndigheten kan också vara ett bra val av källa om du är på jakt efter information om alkohol, narkotika, dopning, tobak eller spel. Myndigheten har till uppdrag att sammanställa och sprida kunskap kring ANDTS.

IQ är ett fristående dotterbolag till Systembolaget. IQ tar fram ny kunskap och förmedlar riskerna med alkohol genom olika kampanjer. På webbsidan hittar du flera användbara rapporter.

En länkkatalog kan vara en bra väg för att hitta information. För att navigera i exempelvis Mölndals länkkatalog så söker du på ditt ämne eller så klickar du dig fram. Ämnena är uppdelade efter SAB-systemet, idrott ligger exempelvis under avdelning R. För att hitta information om alkohol, narkotika och nikotin går du till avdelning Ohi. Samma uppdelning gäller på JGY biblioteken.

En lista på bra länkar inom idrott och hälsa har vi sammanställt här.

En artikeldatabas kan besvara en hel del frågor kring de flesta teman som ni kan tänkas välja. Vi rekommenderar att ni använder Artikelsök eller Retriever Research.