Travkadriljens primus motor blir ny Wångenambassadör

wången

10 000 kronor i utbildningsstipendium tillfaller 2015 års Wångenambassadör Anna-Charlotta Bergström från Brunflo. Under sin tid på travgymnasiet på Wången har hon visat sig vara en god förebild, inte minst i sitt sätt att leda Wångens världsunika travkadrilj. Utmärkelsen delas ut vid studentexamen 5 juni.

– Jag är jätteglad, men jag måste också säga att jag är förvånad. Det finns många i min klass som är goda förebilder och som också hade förtjänat detta, säger Anna-Charlotta Bergström.

Utmärkelsen skapades av Wången och Fördel Jämtland under 2012 och har sedan dess årligen delats ut till den avgångselev som på bästa sätt agerat förebild under sin gymnasietid. Det är elever, studenter och personal som själva röstar fram pristagaren. Anna-Charlotta blir den fjärde ambassadören för att ”hon personifierar kriterierna för en Wångenambassadör och hon tog Wången till sitt hjärta redan innan hon blev elev. Genom att också ha hjärtat på rätta stället i förhållande till både djur och människor blir hon en sann ambassadör – såväl i kadrilj, i klassrum som på kuskbocken.”

Satsningen på en Wångenambassadör stöttas av Årets företagare i Sverige 2014, Nils-Åke Hallström, och företagen i Hallströmgruppen.

– Jag är väldigt glad över att vi kan dela ut detta stipendium och det värmer när elever och personal engagerar sig för att lyfta fram sina kandidater. I år var det många elever som fick röster och precis som Anna-Charlotta ödmjukt konstaterar – det finns glädjande nog många goda ambassadörer och hon är utan tvekan en av dem, säger Ronney Wickzell, marknadschef.

Anna-Charlotta Bergström är uppvuxen i en travfamilj och det sista året på Wångens travgymnasium har varit händelserikt. Hon har bland annat hunnit med att leda Wångens travkadrilj i fem shower inför 50 000 åskådare på Friends Arena under Sweden International Horse Show och kommande fredag kör hon travlopp under Elitloppshelgen på Solvalla.

– Ja, det händer mycket just nu! Jag är, som sagt, överraskad och har inte hunnit fundera på hur jag ska använda stipendiet. Efter studenten väntar sommarjobb på Wången så jag blir faktiskt kvar här ett tag till, säger Anna-Charlotta Bergström.