Kockatör – Grundutbildning mot kock, servitör och hotellanställd


Utbildningsort: Åre
Poäng: 1000
Veckor: 40

Kursstart: 220905 (slutdatum 230609)
Sista ansökningsdag: 220904

Ansökan gör du via webbansökan hos Vuxenutbildningen i Åre Kommun:
Ansök här

Förkunskapskrav: Godkända betyg från grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.
Bifoga ett personligt brev i din ansökan.


Tre fördjupande kurser inom respektive yrkesområde kock, servitör och hotellanställd ingår där vikten av god serviceförmåga är implementerad i alla yrkeskurser. Du är ute på APL och knyter viktiga kontakter med branschen. Här i Åre har skolan ett nära samarbete med branschen och du har möjlighet till intressanta APL platser.

Denna utbildning är perfekt för dig som vill in i någon av besöksnäringens olika branscher t.ex. hotell, restaurangkök och restaurangmatsal/bar.

Du får med dig de viktigaste grunderna inom :

  • Receptionsarbete
  • Metoder inom kökets viktigaste grunder alltifrån att slå en Bearnaise, filéa fisk till att göra hemgjord glass och baka ett härligt bröd
  • Serveringskunskap vilket innebär olika slags dukningar, hur man servar gästen , betalningsmoment samt mycket bemötande av kund
  • Vikten av regler för alkolholutskänkning och viss barkunskap
  • Du får också Hygienkörkortet som är ett måste att ha för att få jobba i ett restaurangkök.

Detta samt massor med andra viktiga kunskaper, metoder och moment inom varje område

Efter utbildningen kan du jobba i en restaurangmatsal med servering , som kockassistens samt i ett hotell med visst receptionsarbete, husfru eller konferensvärdinna.

Tips till dej som söker studentboende kommer vi komplettera med här inom kort.

Frågor om utbildningen kan ställas till Katarina Ståhl Tele: 073-048 3409

Poängplan

Besöksnäringen (AKTBEO0) 100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC01) 100
Drycker och ansvarsfull alkoholservering (DRYDRC0) 100
Hygien (HYHYG01) 100
Hållbar Turism (RESHAL0) 100
Livsmedels- och näringskunskap (LIVLIV01) 100
Matlagning 1 (MALMAL01) 100
Service och bemötande 1 (SEVSEV01) 100
Mat och dryck i kombination (MACMAT01) 100
Servering 1 (SERSER01) 100
Service och bemötande 1 (SEVSEV01) 100
Konferens 1 (KONKUF01) 100