Elever från Wargentin arrangerar session i EUP

eupJämtlands Gymnasium Wargentin kommer den 9-10 november 2013 att vara värd för den regionala sessionen i Europeiska ungdomsparlamentet.

Under två dagar kommer 10 skolor med fyra elever vardera från den norra regionen av Sverige att samlas för teambuilding och utskottsarbete under den första dagen och en generalförsamling under den andra dagen. Jämtlands Gymnasium Wargentin både arrangerar och deltar med fyra elever.

Temat på sessionen är The World Around You – Global Interaction. Hur kan vi påverka och förändra världen till ett bättre ställe för alla? Hur bekämpar vi världsproblem så som fattigdom, global uppvärmning och inbördeskrig? Hur ska vi jobba för att yrka för en fri, tolererande och interagerande värld?

De skolor som utmärker sig får sedan chansen att delta på den 3-4 dagar långa nationella sessionen i Göteborg under februari 2014 där temat är Bridging the divide between me & Europe, Europe & I. Där utses fyra skolor som sedan representerar Sverige i den europeiska sessionen i Bryssel senare under våren där ca. 300 elever från Europa samlas.

Huvudorganisatörer: Cassandra Huber och Agnes Olofsson i NAi11, Jämtlands Gymnasium Wargentin, samt Emil Juslin från Dragonskolan i Umeå.