NIU Friidrott

Allmänt

NIU Friidrott kan från och med 2014 erbjuda 10 platser. De program som erbjuds är Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet samt Samhällsvetenskapsprogrammet på Jämtlands Gymnasium Wargentin i Östersund.

Vår målsättning är att erbjuda talangfulla elever kvalicerat stöd för att utvecklas i sin idrott. För dig som vill satsa på din idrott har du här ett ypperligt tillfälle. Vi ser att de som söker har en hög ambitionsnivå och stor vilja att utvecklas i sin gren/grenar.

Läs mer hos Jämtland-Härjedalens Friidrottsförbund.

Träning

På NIU Friidrott tränar eleverna fyra-fem friidrottspass per vecka i årskurs ett, 5-6 pass i årskurs två och 6-8 pass i årskurs tre. Vi erbjuder eleverna mycket fina träningsmöjligheter. Under vintertid bedrivs träningen dels i Jämtkrafthallen i Ås och dels i Gövikenhallen i Östersund. Jämtkrafthallen har alla faciliteter för att bedriva friidrottsträning; ett banvarv med doserade kurvor på 200m, längdhopp, tresteg, stavhopp, höjdhopp, kulring mm. Styrketräningen bedrivs i Sporthallen i Östersund. Under sommarhalvåret tränar vi på Hofvallen.

Eleverna genomgår i årskurs 1 en rörelsescreening som vid behov följs upp i årskurs 2 och i årskurs 3. Vid behov av rehabilitering så finns inom NIU ett nätverk av b l a läkare, sjukgymnaster mm.

Tränargruppen

Tränaransvarig: Andreas Hubbe Lund Söderholm

Kasttränare: Berteric Carlsson

Hopptränare: Daniel Arnsten

Styrketränare: Johnny Sundström