NIU Friidrott

Allmänt

På NIU Friidrott i Östersund är målsättningen att erbjuda kvalificerat stöd till dig som vill kombinera en satsning på friidrott med studier.

Vår individanpassade modell är ett ypperligt tillfälle för dig som har hög ambitionsnivå och stor vilja att utvecklas i din/dina grenar. De program som erbjuds är Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet samt Samhällsvetenskapsprogrammet på Jämtlands Gymnasium Wargentin i Östersund.

Träning

På NIU Friidrott ligger fokus på individen. Det innebär att vi erbjuder träning utifrån ett individanpassat behov, såväl som aktiviteter som stärker gruppgemenskapen.

Att utvecklas som idrottare handlar inte bara om att träna. Det handlar även mycket om att träna rätt och att ha kunskaper för att göra rätt val för sin egen utveckling. Därför har vi fokus på individen och den individuella utvecklingen, både inom träningen, men även för att öka din kunskap om vad som är bra för dig och din utveckling som friidrottare.

NIU i Östersund har fyra förmiddagar i veckan, tre av dem är träning och en av dem är för den teoretiska delen av idrottsgymnasiet.

Kvällsträningen sker i samarbete med någon av de friidrottsföreningar som finns i och i närheten av Östersund. Här finns kvalificerade tränare såväl som träningskamrater, där du och din tränare kan hitta en lösning som passar dig bäst.

Eleverna genomgår i årskurs 1 en rörelsescreening som vid behov följs upp i årskurs 2 och i årskurs 3. Vid behov av rehabilitering så finns inom NIU ett nätverk av b l a läkare, sjukgymnaster mm.

Tränargruppen

Tränaransvarig: Andreas Hubbe Lund Söderholm, lärare på Idrottsprogrammet NIU Friidrott och utbildad elittränare

Tränare: för tillfället vakant, men tillsätts till terminsstart ht-22 med ytterligare en lärare/elittränare