Gymnasieprogram

Här kan du läsa det du är intresserad av, med sikte på framtiden och tillsammans med nya vänner. Vi jobbar tillsammans för att du ska lära dig mer.

Oavsett om du vill läsa vidare eller jobba direkt efter gymnasiet kan vi hjälpa dig. På Jämtlands Gymnasium erbjuder vi alla 18 nationella programmen, Introduktionsprogram, Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) samt Riksidrottsgymnasium (RIG).

 

Våra utbildningar håller hög klass, några är unika och några branschcertifierade. Vi har yrkesutbildningar där du får lära dig ett yrke tillsammans med yrkesfolk som kan sitt jobb. Här finns behöriga lärare som har stor kompetens och engagemang inom sina områden. Våra lokaler, anläggningar och laboratorier är anpassade för att ge dig bäst förutsättningar.

 

Vi är den kommunala gymnasieskolan i fem av länets åtta kommuner. Vi finns i Östersund, Bispgården, Ås, Bräcke, Alsen och Järpen/Åre. Vi har Jämtlands största utbud av utbildningar på gymnasienivå. Vi ses!

FAQ Gymnasievalet

Det är många frågor och mycket att tänka på inför gymnasievalet. Här besvarar vi några av de vanligaste funderingarna.

Häng med oss och spana in våra gymnasieprogram på Jämtlands Gymnasium. Vi besöker alla våra 18 program plus RIG och NIU där ni får en inblick i vår vardag.

Gymnasieprogram