Exteriörbild från skolan i Åre

Åre

Jämtlands Gymnasium Åre ligger mitt i Järpen och i hjärtat av Åre by. Här kan eleverna kombinera studier med ett rikt friluftsliv och skolan erbjuder såväl yrkesprogram som högskoleförberedande program samt ett flertal idrottsutbildningar med skidinriktning. Vi erbjuder dessutom individuella val med olika intresseinriktningar, till exempel ridning hos Åre ridklubb, skidåkning i Åre, bild och form eller programmering.

Vi har en för Europa unik snöfordonsutbildning med riksintag på Fordonsprogrammet. I Åre finns Restaurang- och livsmedelsprogrammet med lång tradition där vi även driver en egen restaurang vid namn Runt Knuten.

 

Inom våra högskoleförberedande program; Ekonomiprogrammet, Naturvetenskaps- och Samhällsvetenskapsprogrammet ges möjlighet till olika fördjupningar, till exempel entreprenörskap, där våra elever i många år kammat hem priser med sina UF-företag.

 

På Jämtlands Gymnasium Åre arbetar vi nära eleverna. Vi är en förhållandevis liten gymnasieskola där alla blir sedda och där vi jobbar aktivt för att alla elever ska känna sig trygga. Vi har erfarna, utbildade och engagerade lärare som stödjer elevernas resa mot målet till en gymnasieexamen med höga meritvärden och konkurrenskraftiga betyg för vidare studier.

 

J! Åre Skidgymnasium är ett Riksidrottsgymnasium (RIG) med fyra skiddiscipliner. Här finns närhet till elevboende i årskurs 1 samt en ishall, padelhall och ett gym på Röjsmons idrottsplats . Våra elever tränar i skidspåren på Röjsmon, i Vålådalen och så klart i backarna i Åre och Duved! Vi har en lång tradition att utbilda blivande världsstjärnor på snö.

Våra gymnasieprogram i Åre

Våra vuxenutbildningar i Åre

Elevhemmet Röjsmon

Elevhemmet är till för Jämtlands Gymnasium Åres elever i åk 1 i första hand.

 

Hemmet är placerat ca 250 meter från skolan och ligger inom Röjsmons idrottsområde där även ishallen, curlinghallen, skidspår och områdets fotbollsplaner finns.

 

Elevhemmet har 30 rum i tre olika storlekar, 8, 10 och 12 kvm. Dusch och toa i korridoren och 1 kök på varje våning.

 

Elevboendet drivs för närvarande av Föreningen Röjsmohallen så för aktuell information kontakta dem. Du kan också att läsa mer på deras hemsida.

Boendevärd

Ansvarig Föreningen Röjsmohallen