Frisöraspirant

Utbildningsort: Östersund (Campus)

 

Poäng: 1500

 

Veckor: 45

 

Nästa kursstart: 240902 (slutdatum 250711)

 

Sista ansökningsdag är: 240804

 

Ansökan öppnar: 240415

 

En kursstart varje år: i början av september

 

Utbildningen genomförs på heltid.

Ansökan

Du som är folkbokförd i Bräcke Kommun ansöker via Lärcentrum Bräcke
https://etjanst.qore.se/bracke

 

Du som är folkbokförd i Östersund ansöker via Lärcentrum Östersund
https://ostersund.alvis.se/

 

Om du är folkbokförd i annan kommun kan du ansöka via båda ovanstående länkar.

 

Bifoga även ett personligt brev samt dina tidigare betyg i din ansökan.

 

Frisöraspirant innehåller teoretiskt och praktiskt arbete i skolans salong med bl.a. terminologi, färg och form, klippning, styling, permanent och långhåruppsättningar. OBS att även självstudier ingår i utbildningen och att Du själv måste undersöka och fråga frisörföretag om en APL plats (arbetsplatsförlagt lärande/praktik).
APL börjar du med efter ca 10 veckors utbildning.

 

Du som ansöker till frisöraspirant måste ha godkända betyg i grundläggande matematik och svenska/svenska som andra språk eller motsvarande. Du som har matematik 1, svenska 1, svenska som andraspråk1, engelska 5 och samhällskunskap 1a1 kommer kunna korta ner din lärlingstid. Lärlingstiden görs efter utbildningstiden hos ett frisörföretag med frisör som har branschens gesällbrev samt är medlem i frisörföretagarna eller har ett hängavtal med Handelsanställdas förbund. Läs mer om färdigutbildningstid.

 

Frisöryrket är kreativt, mycket socialt och serviceinriktat. Det innebär att du bör ha hög social kompetens, då du hela dagarna träffar olika människor som du ska lyssna på och bemöta. Stresstålighet och att ha god fysisk hälsa är grundläggande. Har du allergi är frisöryrket mindre lämpligt, då du utsätts för, kemikalier, starka dofter, metaller och ofta har händerna i vatten.