Kock Kockutbildning passar dig som älskar mat och vill satsa på ett kreativt och attraktivt yrke med många möjligheter. Yrket som kock förutsätter att du är noggrann, samarbetsvillig och har lätt för att jobba tillsammans i arbetslag. Du älskar förstås mat. Utbildningen är både skol- och företagsförlagd. Teori varvas med praktiska moment och när du har nått vissa mål är du klar att göra APL (arbetsplatsförlagt lärande). Skolan ombesörjer din APL plats. Din APL tid är en viktig del i din utbildning som kan skapa goda kontakter som kan leda till arbete. Utbildningen har ett omfattande samarbete med branschföretag. Särskild vikt lägger vi på service och bemötande. Utbildningen genomförs i moderna lokaler i Restaurang- och livsmedelsprogrammets utbildningsrestaurang vid Jämtlands Gymnasium Fyrvalla. Utbildningen riktar sig till dig med ett stort intresse för mat och matlagning. Den ger dig en bred praktisk och teoretisk kunskap om matlagning för både små och stora kök och även fördjupade kunskaper och färdigheter i livsmedelshygien och specialkost. Målet är att ge dig de kunskaper du behöver för att få ett arbete inom restaurang eller storkök. Utbildningsort: Östersund
Utbildningsort: Östersund (Fyrvalla) Poäng: 1200 Veckor: 50 Nästa kursstart: 250825 (slutdatum 260807) Sista ansökningsdag är: 250613 Ansökan öppnar: 250415 Kursstarter två till tre varje år. (2025 start i mars och augusti. Kursstarter för 2026 ej klart ännu). Utbildningen genomförs på heltid.
Ansökan Du gör webbansökan via denna länk: Alvis – Jämtland Ev tidigare betyg från gymnasium och/eller Kom Vux samt ett personligt brev ska bifogas i din ansökan. Förkunskapskrav: Godkända betyg i grundläggande svenska/Svenska som andra språk eller motsvarande samt grundläggande matematik.