Ekonomi­programmet (EK)

Du får ett helhetsperspektiv inom ekonomi och juridik. Internationella projekt och eget företagande är delar i utbildningen. Du kommer att utveckla din kreativitet och problemlösningsförmåga, samtidigt som du får teoretiska kunskaper som ger stora valmöjligheter efter gymnasiet.

Ekonomi

Här får du fördjupade kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring, ledarskap och organisation. Du lär dig att göra ekonomiska kalkyler, sköta bokföring, göra reklamfilm, utforma broschyrer och annat informationsmaterial.

Exempel på yrken

Ekonom, revisor, civilekonom eller nationalekonom med mera.

Studieort

Åre

Wargentin

Juridik

Här lär du dig om rättssystemet i ett demokratiskt samhälle och hur det påverkas av internationell rätt. Du läser affärsjuridik och får kunskap om lagar och avtal som påverkar olika affärsförhållanden, företag och individ. Du ska kunna söka information om och föreslå lösningar på juridiska problem samt förstå de juridiska dokument som används i näringslivet.

Exempel på yrken

Jurist, advokat, polis, åklagare, ombudsman, lärare eller socionom med mera.

Studieort

Åre

Wargentin

Elevintervju med Eric Boström & Helle Karlberg

Inriktning: Marknadsföring resp. Redovisning
Examen: 2017
Hemort: Östersund

 

För både Eric och Helle var Ekonomiprogrammet det självklara valet.

 

– Jag är intresserad av aktier och affärsjuridik, och jag får tillfälle att lära mig mer om det, säger Eric.

 

– För mig var UF-företaget i årskurs 2 väldigt utvecklande och ett kreativt inslag bland de teoretiska kurserna, fortsätter Helle.

 

Att programmet dessutom är högskoleförberedande menar bägge två är mycket positivt, då de planerar att studera vidare efter gymnasiet, eventuellt utomlands.

 

– En annan positiv sak är våra utbyten och resor till Norge, Malta och Irland säger Helle. Jag skall tilll Malta nästa vecka, och Eric till Irland i mars.
Ekonomiprogrammet har varit en bra grund inför framtiden och för alla som är intresserade av juridik, entreprenörskap och företagande rekommenderar de den här utbildningen!