NIU Gymnastik

Allmänt

NIU Gymnastik erbjuder åtta platser inom disciplinen kvinnlig artistisk gymnastik. De program som erbjuds är Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet samt Samhällsvetenskap på Jämtlands Gymnasium Wargentin i Östersund.

Vår målsättning är att erbjuda talangfulla elever kvalificerat stöd för att utvecklas i sin idrott. För dig som vill satsa på gymnastik har du här möjlighet att utvecklas som gymnast samtidigt som gymnasieutbildningen genomförs.

Träning

Gymnastikträningen bedrivs till största delen i gymnastikhallen i Östersunds Arena. Hallen stod klar i december 2013, ägs och hyrs ut av Östersunds Kommun. Under dagtid disponeras hallen av skolor, på kvällstid hyr kommunens föreningar hallen. Hallen är utrustad med tävlingsredskap för truppgymnastik, kvinnlig artistisk gymnastik och manlig artistisk gymnastik.

På NIU Gymnastik tränar eleverna fyra träningspass per vecka, tisdag-fredag mellan 8.15–10.45. Utöver detta sker teoretiska utbildningar, som t ex näringslära. Gymnastiken planeras utifrån elevernas behov och utvecklingsmöjligheter.

Vi som arbetar med NIU

Michael Söderkvist
Sportchef NIU
michael.soderkvist@jgy.se
070-8600787

Johan Nilsson
Lärare tränings- & tävlingslära
johan.pc3.nilsson@jgy.se

My Lindskog Andersson
andersson.my@gmail.com
www.ostersundsgymnasterna.se

Valerii Novikov, tränare kvinnlig artstisk gymnastik.

Valerii har en bakgrund som elitgymnast i Ukainas landslag. De senaste åren har han arbetet som tränare i Kuwait och Dubai.

valerii.novikov@jgy.se