RIG Puckel

Puckel

Skidgymnasisterna ska uppnå bra studieresultat, få en god teknisk skolning samt ges tränings- och tävlings erfarenheter under ledning av kunniga tränare. Långsiktigt arbete mot elit år målet. Jämtlands Gymnasium Åre är det äldsta skidgymnasiet i landet och det enda där du kan träna Puckel. Vi kan erbjuda träning under ledning av kunniga tränare med lång erfarenhet av både nationellt och internationellt arbete inom Puckel.

Snöträningen bedrivs i Åres backar som håller högsta internationella nivå. Vår huvudinriktning är mot grenen puckelpist. Både barmarks- och snö-träning har som målsättning att förbereda åkarna för skidåkning på världselitnivå på lång sikt. Vi tar årligen in 4 stycken åkare, hälften killar och hälften tjejer, utslaget på 3 år. Lägerverksamhet sker till självkostnadspris.

Vattenhoppet

En av våra viktigaste “lektionssalar” i Järpen är vårt vattenhopp. Vi har själva byggt vattenhoppet under ledning av Fredrik Andersson som även byggt delar av vattenhoppet på Bosön i Stockholm.

Hoppet byggdes under sommaren 07 och stod klart under samma höst. Premiärhoppet gjordes 5:e september utav dåvarande eleven Mattias Holmström. Det finns möjlighet för klubbar och dylikt att använda hoppet för träningsläger. Tag kontakt med oss om ni har några frågor.

Tränargruppen

Fredrik Andersson

Janne Tjärnström