Anläggningsmaskinförare

Utbildningsort: Bräcke
Poäng: 900
Veckor: 18
Utbildningen genomförs på heltid.

Eleverna har självstudiedag hemma på fredagar.
APL (praktik) ingår och upplägget är individuellt.

Kursstart 210802 (slutdatum 211203)
Sista ansökningsdag är 210613.

Du ansöker via Lärcentrum i den kommun du är folkbokförd.

Förkunskapskrav: B-körkort. OBS att en kopia på ditt B-körkort skall bifogas i ansökan. Har du annat modersmål än svenska behöver du ha godkända betyg på lägst grundläggande vux nivå i svenska som andraspråk. Vi rekommenderar även att du som ansöker har godkända betyg i matematik och engelska på lägst grundläggande vux nivå eller har motsvarande dokumenterad kunskap. Bifoga också ett personligt brev.

Maskinförarutbildningen passar dig som är intresserad av att arbeta med anläggningsfordon och vill ha ett självständigt och stimulerande arbete. Du får en yrkesutbildning som kan leda dig direkt ut i arbetslivet efter avslutade studier och lärlingstid.

De jordförflyttande maskiner som används i denna utbildning är grävmaskin, grävlastare och hjullastare (lastmaskin). Utbildningen genomförs på vårt stora övningsfält med arbetsplatsanpassade utbildningsstationer och en modern varierad maskinpark. Efter avslutad grundutbildning går du vidare till färdigutbildning (lärling) i ett företag. Yrkesbevis utfärdas enligt gällande yrkesutbildningsavtal.

Du som ansökt eller funderar på att ansöka är välkommen att besöka vårt övningsområde och utbildningslokal.
Kontakta oss för att avtala tid. Ring 010-490 26 32 eller mejla till vux@jgy.se .

Skolan och denna utbildning har mottagit utnämningen att vi är godkända utbildningsgivare av BYN. (Byggnadsindustrins Yrkesnämnd www.byn.se)

Poängplan

Anläggningsförare process (ANAANL0) 100
Anläggningsförare 1 (ANAANA01) 200
Anläggningsförare 2 (ANAANA02) 200
Anläggningsförare 3 (ANAANA03) 200
Anläggningsförare 4 (ANAANA04) 200