LIU Fotboll

Vad är LIU Fotboll?

LIU står för Lokala idrottsutbildningar och är helt enkelt en gymnasieskola med fotbollsprofil där du erbjuds fotbollsträningar på skoltid inom ramen för individuellt val. De kurser du läser om du går på LIU Fotboll är Idrott & Hälsa specialisering 1 och 2.

Som LIU-elev går du i samma idrottsklass och har samma villkor som en NIU-elev men tillhör LIUs träningsgrupp. Skolan erbjuder under två förmiddagar i veckan ledarledd träning som varvas med teori. Fotbollsträningarna bedrivs på Hofvallen, förutom under vinterhalvåret då vi använder ÖP-hallen.


Hur ansöker jag?

Antagningen till LIU sker genom det vanliga gymnasievalet där du på samma ställe söker till LIU. De program du kan söka är Barn- och fritid, Ekonomi, Natur och Samhälle. För att bli antagen måste du vara behörig till ett vanligt program då antagningen till LIU endast sker på betyg och i mån av plats. I mitten av juni får du besked om du blivit antagen.


Tränare och lärare

Jan Netzler, MV, NIU/LIU, UEFA A, UEFA A MV
Åsa Eriksson, NIU, lärare i Specialidrott, UEFA B
Freddie Andersson, NIU/LIU, UEFA A
Lars Oscarsson, NIU/LIU, UEFA B


Boende, transport och övrigt

Vi tillhandahåller inga boenden, men vi hjälper till i den mån vi kan.

Transport till och från Hofvallen och ÖP-hallen sker enklast med stadsbussarna. Du som är folkbokförd inom i Bräcke, Krokom, Ragunda, Åre eller Östersunds kommun har fria bussresor genom ungdomskortet. Övriga elever kan få ett subventionerat busskort.