NIU Basket

Allmänt

NIU Basket i Östersund erbjuder dig ett upplägg för din elitsatsning kombinerat med studier. Vi har ett stort fokus på individens utveckling både inom basket och skola. Här får du också lära dig att ta eget ansvar och fungera som individ i grupp. Utbildningen innehåller mycket träning så du kommer att lära dig att strukturera upp din vardag och ta eget ansvar.

På NIU-Basket erbjuder vi årligen 6 platser. De program som erbjuds är Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet samt Samhällsvetenskapsprogrammet på Jämtlands Gymnasium Wargentin i Östersund.

Tränargruppen

Ansvarig, Huvudtränare Max Vall
Max har huvudansvar för NIU-Basket verksamheten och är huvudtränare. Han har en examen i idrottsvetenskap inriktad mot träning. Han har tidigare coachat Basketettan Herr, ungdomslag och är numera assisterade tränare i SBL Dam samtidigt som han kombinerar det med att vara sportchef för den lokala ungdomsföreningen. Max har spelat på elitnivå i SBL Herr och i Basketettan.

Träning

På NIU-Basket tränar eleverna tre-fyra basketpass per vecka och minst två styrkepass. Basketträningen är anpassad till individen till en viss del men involverar även lagorienterade basketteoretiska moment. På basketprogrammet lär vi ut basketkunskaper som ska leda till en elitkarriär i svenska eller internationella ligor och landslagsmedverkan. Vi fokuserar på att utveckla elevernas fysik, mentala tuffhet, sociala kompetens, och basketmässiga färdigheter och strategier.