NIU Basket

Allmänt

NIU Basket i Östersund erbjuder dig ett upplägg för din elitsatsning kombinerat med studier. Vi har ett stort fokus på individens utveckling både inom basket och skola. Här får du också lära dig att ta eget ansvar och fungera som individ i grupp. Utbildningen innehåller mycket träning så du kommer att lära dig att strukturera upp din vardag och ta eget ansvar.

På NIU Basket erbjuds 30 platser. Det innebär att vi kan ta in ca 10 elever per år. De program som erbjuds är Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet  samt Samhällsvetenskapsprogrammet på Jämtlands Gymnasium Wargentin i Östersund.

Tränargruppen

Ansvarig, baskettränare Hasse Vågström.
Hasse har ansvar för NIU Baskets verksamhets kvalitet och innehåll. Han har steg 3 tränarutbildning och väntar på uppstart av steg 4. Hasse har spelat på elitnivå samt coachat på ungdomsnivå i många år och även på högsta nivå i Sverige på både dam och herrsidan. Han är även regioncoach för region Norra i SBBFs regionverksamhet.

Tränare Doremus Bennerman

Träning

På NIU Basket tränar eleverna tre- fyra basketpass per vecka och två-tre styrkepass. Två basketpass är inriktade på skott och teknik och två pass är riktade kring olika teman. Det kan vara hur vi löser olika sorters försvar i bollscreen-situationer, hur vi agerar utan boll vid attacker mot korgen eller hur vi läser och reagerar i vanligt förekommande situationer. Fokus för träningen är att utveckla individen tekniskt, taktiskt och mentalt på basketplanen.

Vi testar kontinuerligt våra fysiska egenskaper samt vår skottprocent från olika avstånd. Vi för samtal med eleverna för att utveckla individernas syn på sig själv och förmåga att ta ansvar för sin utveckling som basketspelare och medborgare.