NIU Fotboll

NIU fotboll bjuder in till Prova på träning

Inbjudan vänder sig till dig som skall börja gymnasiet hösten 2023.
”Prova på” träningen är för att du skall få en inblick hur en träning på NIU kan se ut. Det är alltså INGEN UTTAGNING.

Datum 16 november 2022
Plats ÖP hallen Odensala sportfält.
Start kl. 08.15 – 09.30 för killarna.
Start kl. 09.45 – 11.00 för tjejerna.

På grund av ombyggnad så finns det tyvärr inga omklädningsrum på Sportfältet, däremot finns det möjlighet att duscha på Wargentin. Så byt gärna om hemma.
Skor för spel på konstgräsplan, samt vattenflaska och benskydd.
För er som kommer utifrån kan vi erbjuda ett informationsmöte om NIU direkt efter sista träningen. Meddela det i anmälan. Skriv även i anmälan om du är målvakt.

Anmälan till “Prova på” träningen samt frågor skickar du till, jan.netzler@jgy.se

Varmt välkomna önskar tränarna på NIU fotboll.
Lars, Jan, Freddie, Åsa

Allmänt

Vill du kombinera en elitsatsning inom fotbollen och studier är NIU fotboll, Nationellt Godkänd Idrotts Utbildning en möjlighet att få ut det bästa av två världar. Här får du kunskaper om vad som krävs för att bli elitspelare på sikt, samtidigt som du tränar din förmåga att ta eget ansvar. Vi har 4 fm i veckan till förfogande där vi blandar teori och träning. Eftersom skolan och din utbildning är viktigast gäller det att få ihop idrotten och skolan. Då förväntas det av dig att du är strukturerad och har förmågan att planera din tid. 

På NIU fotboll erbjuds det 60 platser totalt. Det innebär att vi kan ta in 20 elever per år, vanligtvis 12 killar och 8 tjejer. De program som vi erbjuder är Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet samt Samhällsvetenskapsprogrammet på Jämtlands Gymnasium Wargentin i Östersund. Är du beredd att lägga ner mycket tid på skolan och din idrott är du varmt välkommen att söka NIU fotboll. Ansökan gör du här senast 1 december.

Träning

Under hösten och våren tränar vi våra fotbollspass utomhus på Hofvallen konstgräs. Under vintern bedrivs fotbollsträningarna inomhus i ÖP-Hallen som fått en nödvändig uppfräschning med ett helt nytt konstgräsunderlag.

Beroende på vilken belastning det är med klubblag m.m. så kör vi två eller tre fotbollspass och ett gympass varje vecka. De veckor vi har två fotbollspass har vi ett teoripass enligt SvFF:s utbildningsplan för NIU istället för det tredje fotbollspasset. Stor vikt läggs vid att kolla av med respektive elev att belastningen ligger på rätt nivå.

Under veckorna jobbar vi med teman från spelets olika skeden. Det finns dessutom utrymme att jobba med egna utvecklingsområden under något av träningspassen så att du som elev så långt som möjligt ska bli ”din egen tränare”.

Alla passen är på förmiddagarna. Det kommer att ställas stora krav på dig att kunna planera skola och träning. Är du villig att lägga ner den extra tid som krävs för att bli en bättre fotbollsspelare är du varmt välkommen till NIU Fotboll.

Tränare


Jan Netzler
Tränare/målvaktstränare
Tränarutbildning:
B ungdom, UEFA B, målvaktstränarutbildning UEFA A, Lagtränarutbildning UEFA A Diplom

Erfarenhet som tränare:
Utbildningsansvarig mv tränare åt JHFF
DFK för både pojk- och flicklag
Haft eget mv läger 10-17 år
Jobbat på Internationellt mv läger i Norge
Varit ansvarig mv tränare för Örgryte IS sommarproffs
Frösö IF div. 3 herrar
OPE IF damer div 1
Sju år i Östersunds FK div. 1-Superettan
Ett år i Östersunds DFF div 1
Samt assisterande tränare och mv tränare i OPE IF herrar div. 4-3

Lars Oscarsson


Emma Svedberg
Jobbar på Metropolen och är rörelseanalytiker
Är ansvarig sjukgymnast för F19 och U20 landslagen
Gick själv på RIÖ samt är Distriktsförbundskapten, DFK, för F -00