Fotbollsinriktning

LIU Fotboll

Vad är LIU Fotboll?

LIU står för Lokala idrottsutbildningar och är helt enkelt en gymnasieskola med fotbollsprofil där du erbjuds fotbollsträningar på skoltid inom ramen för individuellt val. De kurser du läser om du går på LIU Fotboll är Idrott & Hälsa specialisering 1 och 2.

Som LIU-elev går du i samma idrottsklass och har samma villkor som en NIU-elev men tillhör LIUs träningsgrupp. Skolan erbjuder träning under två förmiddagar i veckan som varvas med teori. Fotbollsträningarna bedrivs på Hofvallen, förutom under vinterhalvåret då vi använder ÖP-hallen.

Hur ansöker jag?

Antagningen till LIU sker genom det vanliga gymnasievalet där du på samma ställe söker till LIU. De program du kan söka är Barn- och fritid, Ekonomi, Natur och Samhälle. För att bli antagen måste du vara behörig till ett vanligt program då antagningen till LIU endast sker på betyg och i mån av plats. I mitten av juni får du besked om du blivit antagen.

Boende, transport och övrigt

Vi tillhandahåller inga boenden, men vi hjälper till i den mån vi kan.

Transport till och från Hofvallen och ÖP-hallen sker enklast med stadsbussarna. Du som är folkbokförd inom i Bräcke, Krokom, Ragunda, Åre eller Östersunds kommun har fria bussresor genom ungdomskortet. Övriga elever kan få ett subventionerat busskort.

Tränare och lärare

Tränare LIU Fotboll Jan Netzler

Jan Netzler, MV, NIU/LIU, UEFA A, UEFA A MV

LIU Fotboll Åsa Eriksson

Åsa Eriksson, NIU, lärare i Specialidrott, UEFA B

LIU Fotboll Lars Oscarsson

Lars Oscarsson, NIU/LIU, UEFA B

LIU Fotboll Timmy Eriksson

Timmy Eriksson, UEFA B

LIU Fotboll Hanna Eklund

Hanna Eklund