RIG Puckel

Skidgymnasisterna ska uppnå bra studieresultat, få en god teknisk skolning samt ges tränings- och tävlings erfarenheter under ledning av kunniga tränare. Långsiktigt arbete mot elit år målet. Jämtlands Gymnasium Åre är det äldsta skidgymnasiet i landet och det enda där du kan träna Puckel. Vi kan erbjuda träning under ledning av kunniga tränare med lång erfarenhet av både nationellt och internationellt arbete inom Puckel.

 

Snöträningen bedrivs i Åres backar som håller högsta internationella nivå. Vår huvudinriktning är mot grenen puckelpist. Både barmarks- och snö-träning har som målsättning att förbereda åkarna för skidåkning på världselitnivå på lång sikt. Vi tar årligen in 4 stycken åkare, hälften killar och hälften tjejer, utslaget på 3 år. Lägerverksamhet sker till självkostnadspris.

Vattenhoppet

En av våra viktigaste ”lektionssalar” i Järpen är vårt vattenhopp. Vi har själva byggt vattenhoppet under ledning av Fredrik Andersson som även byggt delar av vattenhoppet på Bosön i Stockholm.

 

Hoppet byggdes under sommaren 07 och stod klart under samma höst. Premiärhoppet gjordes 5:e september utav dåvarande eleven Mattias Holmström. Det finns möjlighet för klubbar och dylikt att använda hoppet för träningsläger. Tag kontakt med oss om ni har några frågor.

Tränargruppen

Fredrik Andersson

Janne Tjärnström

 

Janne har dels tävlat i Puckelpist 1981-1990 och sedan jobbat som tränare på olika nivåer från 1990. Janne har varit anställd vid Åre skidgymnasium sedan 1993.

 

I perioder har han dessutom varit ansvarig för Junior landslag samt Europa cuplag. Mellan 1999 och 2002 var han ledig från skolan och jobbade som huvudtränare för Svenska puckelpistlandslaget fram och över OS i Salt lake city 2002. Janne har erfarenhet som ledare från alla nivåer inom svensk puckelpist från sin hemmaklubb Kiruna BK till Yttersta eliten med Sveriges landslag. Janne har lärarlegitimation i ämnet Specialidrott.