LIU Hockey

Allmänt

Talangutveckling på skoltid

LIU Lokal Idrottsutbildning.

 

Du har möjlighet att läsa LIU och kombinera studierna med fotboll och ishockey.

 

Idrott på skoltid

 

Träna mera

 

Träna med bättre kvalitet

 

Få stöd och anpassning

 

Träna och läs med andra som gillar idrott

 

Samverka med etablerade klubbar

 

Få en utbildning som ger dig större möjlighet att nå eliten

Idrott på kvällstid

LIU-verksamheten är EJ föreningsbunden på kvällstid. När man går LIU på skoltid så innebär det att man har möjlighet att tillhöra vilken ishockeyförening man önskar i länet på kvällstid.

 

Allmän information om LIU

 

Du läser något av de nationella programmen Barn- och fritid, Ekonomi (inriktning Ekonomi), Natur­veten­skap (inriktning Naturveten­skap) eller Samhällsvetenskap (in­riktning Beteende­vetenskap) – men tillhör en idrottsklass där bland annat schemat är anpassat efter idrottens behov.

 

Utöver de gymnasiegemensamma ku­rs­­erna och karaktärsämneskurserna för respektive nationellt program så läser du 200 poäng i ämnet Idrott & Hälsa Idrottsspecialisering. Jämtlands Gymnasium har ett nära samarbete med specialidrottsförbunden och tränarna på Idrottsprogrammet är på elitnivå. På LIU tränar du två gånger per vecka.

 

Till ditt förfogande har du välkända elittränare som är där för att hjälpa dig att nå dina uppsatta mål. De peppar dig och tipsar om förbättringar. Detta samtidigt som du har tillgång till bra träningsanläggningar.

Övriga förutsättningar

LIU eleverna tränar ca 2 timmar på is, 1 timme fys och 1 timme teori per vecka fördelat på onsdagar (alla årskurser), torsdagar (åk 3) samt fredagar (åk 1 & 2).

Det är alltid 1 instruktör både på isen och på fysen samt att målvaktstränaren är med minst 1 gång i veckan på is.