Kock Kockutbildning passar dig som älskar mat och vill satsa på ett kreativt och attraktivt yrke med många möjligheter. Yrket som kock förutsätter att du är noggrann, samarbetsvillig och har lätt för att jobba tillsammans i arbetslag. Du älskar förstås mat. Utbildningen är både skol- och företagsförlagd. Teori varvas med praktiska moment och när du har nått vissa mål är du klar att göra APL (arbetsplatsförlagt lärande). Skolan ombesörjer din APL plats. Din APL tid är en viktig del i din utbildning som kan skapa goda kontakter som kan leda till arbete. Utbildningen har ett omfattande samarbete med branschföretag. Särskild vikt lägger vi på service och bemötande. Utbildningen genomförs i moderna lokaler i Restaurang- och livsmedelsprogrammets utbildningsrestaurang vid Jämtlands Gymnasium Fyrvalla. Utbildningen riktar sig till dig med ett stort intresse för mat och matlagning. Den ger dig en bred praktisk och teoretisk kunskap om matlagning för både små och stora kök och även fördjupade kunskaper och färdigheter i livsmedelshygien och specialkost. Målet är att ge dig de kunskaper du behöver för att få ett arbete inom restaurang eller storkök. Utbildningsort: Östersund
Utbildningsort: Östersund (Fyrvalla) Poäng: 1460 Veckor: 50 Nästa kursstart: 250120 (slutdatum 260102) Sista ansökningsdag är: 241220 Ansökan öppnar: 241015 En kursstart varje år: januari Utbildningen genomförs på heltid.
Ansökan Du som är folkbokförd i Bräcke Kommun ansöker via Lärcentrum Bräcke https://etjanst.qore.se/bracke Du som är folkbokförd i Östersund ansöker via Lärcentrum Östersund https://ostersund.alvis.se/ Om du är folkbokförd i annan kommun kan du ansöka via Lärcentrum Östersund eller Lärcentrum Bräcke. Förkunskapskrav: Godkända betyg i grundläggande svenska/Svenska som andra språk eller motsvarande samt grundläggande matematik. Bifoga även ett personligt brev samt dina tidigare betyg i din ansökan.