LIU Hockey

Allmänt

Vår styrka ligger i fyra viktiga områden, som vi kallar för ”Fyrhörningen” där eleven är i centrum. Alla fyra områden bör fungera för att du ska kunna utvecklas som hockeyspelare och människa. Dessa fyra områden är:
– Skolan
– Hockeygymnasiet
– Socialt
– Föreningsverksamheten

Vi som jobbar med LIU

Anders Selin,
Skolverksamhet NIU-LIU ansvarig / Tränare J18 Regional
anders.selin@ostersundik.com

Kjell-Ivar Lundholm
Instruktör NIU/LIU / Tränare J20 Regional
kjell-ivar.lundholm@ostersundik.com

Niclas Morén
Målvaktsinstruktör NIU/LIU/ÖIK
niclas.moren@ostersundik.com

Ingeborg Israelsson
Rektor/Sportchef NIU-LIU
(Frågor kring ex, meritvärde-inackordering-skolfrågor etc)
ingeborg.israelsson@jgy.se

Johan Nilsson
Lärare tränings- & tävlingslära samt idrott och hälsa – specialisering
johan.pc3.nilsson@jgy.se

Johan Sikström
Lärare tränings- & tävlingslära samt idrott och hälsa – specialisering
johan.sikstrom@jgy.se

Talangutveckling på skoltid

LIU Lokal Idrottsutbildning.

Idrottsprogrammet är utbildningen för dig som vill kombinera studier med en elitsatsning inom våra NIU-certifierade idrotter basket, curling, fotboll, friidrott, fäktning, gymnastik, ishockey eller vintersportidrotterna alpint, längd, skidskytte, puckel och skicross.

Du har också möjlighet att läsa LIU och kombinera studierna med fotboll och ishockey.

Idrott på skoltid

Träna mera

Träna med bättre kvalitet

Få stöd och anpassning

Träna och läs med andra som gillar idrott

Samverka med etablerade klubbar

Få en utbildning som ger dig större möjlighet att nå eliten

Idrott på kvällstid

LIU-verksamheten är EJ föreningsbunden på kvällstid. När man går LIU på skoltid så innebär det att man har möjlighet att tillhöra vilken ishockeyförening man önskar i länet på kvällstid.

Allmän information om NIU & LIU

Du läser något av de nationella programmen Barn- och fritid, Ekonomi (inriktning Ekonomi), Natur­veten­skap (inriktning Naturveten­skap) eller Samhällsvetenskap (in­riktning Beteende­vetenskap) – men tillhör en idrottsklass där bland annat schemat är anpassat efter idrottens behov.

Utöver de gymnasiegemensamma ku­rs­­erna och karaktärsämneskurserna för respektive nationellt program så läser du på NIU 500-700 poäng i ämnet Specialidrott. På LIU läser du 200 poäng i ämnet Idrott & Hälsa Idrottsspecialisering. Jämtlands Gymnasium har ett nära samarbete med specialidrottsförbunden och tränarna på Idrottsprogrammet är på elitnivå. Vi har certifieringen Nationellt Godkänd Idrotts­utbildning (NIU). På Idrottsprogrammet NIU tränar du tre till fyra förmiddagar per vecka och LIU tränar två gånger per vecka. Både NIU och LIU har flera särskilda träningsveckor under läsåret.

Utbildningen har ett tydligt individperspektiv där taktik, teknik, fysisk träning samt mental träning ingår. Stor vikt läggs vid den praktiska träningen. Alla får en egen individuell utvecklingsplan som finns med som bas under tiden på Idrottsprogrammet. Analys av dina färdigheter, personliga omdömen, omfattande fysiska tester, personliga samtal med mera finns med som ett stort block i utbildningen.

Till ditt förfogande har du välkända elittränare som är där för att hjälpa dig att nå dina uppsatta mål. De peppar dig och tipsar om förbättringar. Detta samtidigt som du har tillgång till bra träningsanläggningar.

Transport

Det finns busshållplats precis utanför Östersund Arena. Elever som är skriven i alla kommuner i Jämtland/Härjedalen (utom Strömsunds Kommun) får ett busskort av kommunen. Elever som EJ är skriven i dessa kommuner får ett erbjudande av skolan att köpa ett busskort för subventionerat pris. Eleverna tar sig själva till träningarna på morgonen och därefter till skolan.

Övriga förutsättningar

LIU eleverna tränar ca 2 timmar på is, 1 timme fys och 1 timme teori per vecka fördelat på onsdagar (alla årskurser), torsdagar (åk 3) samt fredagar (åk 1 & 2).

Det är alltid 1 instruktör både på isen och på fysen samt att målvaktstränaren är med minst 1 gång i veckan på is.

Medicinsk support

440 KBMedicinsk support 2023 JGY

Ansökan LIU

Du gör en ansökan där du antas efter betyg och tillgång på plats. Du söker genom din hemkommuns vanliga sätt att söka gymnasium.